Reislezing over het Woeste Westen van Amerika

Gepubliceerd op: 4 november 2015 11:55

Het Woeste Westen van Amerika

Het zal je droom maar zijn als puber: de Grand Canyon zien. Die droom van Jan de Lange werd het begin van tientallen trips naar het wilde westen van de Verenigde Staten. Jan de Lange vertelt er graag over en neemt u op maandag 23 januari mee naar de canyons, de Colorado River, de eindeloze wegen, de onverharde trails en de verlaten plaatsjes in dit deel van Amerika. Een reislezing en tegelijk een woest avontuur.

Het Woeste Westen

Jan de Lange kan als geen ander vertellen over de schoonheid van het Woeste Westen van Amerika. Daarbij heeft hij het niet alleen over de ruige natuur van de Grand Canyon waar miljoenen bezoekers per jaar op afkomen. De Lange zoomt juist graag in op die talloze plekken waar je niemand tegenkomt en de Canyon haar ware pracht toont.
Ook ziet hij de charme van al die slaperige plaatsjes met nauwelijks meer dan een handjevol bewoners en van verlaten, verloederde benzinestations. De eindeloze wegen waar je geen auto tegenkomt. De onverharde trails waar je beter niet terecht kunt komen.
De Lange maakt duidelijk dat de canyongebieden veel meer zijn dan de ‘busreis canyons’. Hiken, fietsen, het overwinnen van de vele stroomversnellingen in de rivieren, met de Colorado River voorop: het komt allemaal langs in deze boeiende reislezing.
Voor info over Jan de Lange: http://jdlange.nl/about/

Toegangskaarten

Iedereen is van harte uitgenodigd om in het kielzog van Jan de Lange mee te reizen door het woeste westen van Amerika. De reislezing is op maandag 23 januari om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via de website van Bibliotheek Katwijk en rechtstreeks hier. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.