Filmavond met kolderieke tragikomedie

Gepubliceerd op: 5 december 2015 15:04

Bibliotheek Katwijk heeft voor het voorjaar weer een aantal mooie films geselecteerd voor een succesvolle filmavond. Tijdens de eerste filmavond op 18 januari staat de verfilming (uit 2016) van de bestseller van de Zweedse schrijver Fredrik Backman centraal. Een dramatisch verhaal, opvallend luchtig gebracht, dat je zowel laat glimlachen als ontroeren.

Over een langzaam ontdooiende beroepsmopperaar

Regisseur Hannes Holm portretteert een norse man die er streng op toeziet dat iedereen zich aan de regels houdt van het woonerf waar hij medeoprichter van is. Zijn vrouw is overleden, hij is zijn baan bij de spoorwegen kwijtgeraakt en doet verschillende pogingen om uit het leven te stappen. Zijn nieuwe buurvrouw, een hoogzwangere Iraanse vrouw die met haar Zweedse man en twee dochters naast hem komt wonen, weet hem door haar levenslust langzaam uit zijn schulp te trekken. Een film met een juiste dosering zachtaardigheid en met een lief pleidooi om met een wat zachtere blik te kijken naar de mensen in je naaste omgeving.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdag 18 januari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijkeb in de bibliotheek is een goed alternatief.